Ημ/νία: 21/04/2023

3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα συνδυασμού ζωοτροφών

3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα συνδυασμού ζωοτροφών

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Δρ Κέισι Μπράντλεϊ είχε τη μοναδική ευκαιρία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογιών συστατικών ζωοτροφών. Τα προϊόντα συνδυασμού ζωοτροφών όπως οι σαπωνίνες και οι πολυφαινόλες συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της.

Γράφει η Δρ Casey Bradley, ειδικός στη διατροφή των χοίρων:

Η διατροφή είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος τομέας, ανεξάρτητα από το είδος. Αλλά τα σημερινά εργαστηριακά εργαλεία έχουν επιταχύνει την κατανόηση διαφορετικών φυσικών ενώσεων, όπως οι σαπωνίνες και οι πολυφαινόλες. Στην αρχή της καριέρας μου, το yucca schidigera ήταν ένα τέτοιο συστατικό που τράβηξε την προσοχή μου και το οποίο έχω χρησιμοποιήσει για να μειώσω την παραγωγή αμμωνίας.

Σύνδεση του άξονα εντέρου-υγείας

Έτσι, όταν η DPI Global, ηγέτης στις τεχνολογίες σαπωνίνης, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για τη βιομηχανία πουλερικών φέτος, τράβηξε την προσοχή μου. Το νέο προϊόν παίρνει τα πλεονεκτήματα των σαπωνινών και το συνδυάζει με πολυφαινόλες. Αλλά αν βουτήξετε στην αγορά, είναι διαθέσιμες αρκετές επιλογές προϊόντων που χρησιμοποιούν και τις δύο αυτές τεχνολογίες. Ενώ αυτά τα προϊόντα διατίθενται περισσότερο στη βιομηχανία πουλερικών, προσφέρουν επίσης ευκαιρίες στη βιομηχανία χοίρων. Είναι προφανές ότι η βιομηχανία πρόσθετων ζωοτροφών απομακρύνεται απλώς από την ενισχυμένη διατροφή ή την πεπτικότητα, αλλά συνδέει τον άξονα της υγείας του εντέρου.

Εάν συγκρίνετε τις σαπωνίνες και τις πολυφαινόλες, δεν είναι όλα τα προϊόντα τόσο αποτελεσματικά λόγω των άλλων πηγών ή μορφών

Εξετάζοντας τα προϊόντα συνδυασμού…

1. Ποιες είναι οι τιμές απόδοσης του μεμονωμένου συστατικού στο σύστημά σας;

Μπορούμε να συνεχίσουμε με το παράδειγμα των σαπωνινών σε συνδυασμό με πολυφαινόλες, καθώς η αμμωνία επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη και την υγεία των χοίρων. Αυτό το πλεονέκτημα είναι ακόμη πιο σημαντικό στις δίαιτες των νηπιαγωγείων, ενώ οι χοίροι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί στην πέψη και τη χρήση πρωτεΐνης. Επιπλέον, ο εξαερισμός μπορεί επίσης να είναι πιο αυστηρός στα φυτώρια καθώς προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια θερμική ουδέτερη ζώνη πάνω από 25° C. Επομένως, είναι ένα προϊόν που προτείνω σε ένα πρόγραμμα για χρήση σε διαφορετικά είδη. Ωστόσο, εάν συγκρίνετε τις σαπωνίνες και τις πολυφαινόλες, δεν είναι όλα τα προϊόντα τόσο αποτελεσματικά λόγω των άλλων πηγών ή μορφών.

2. Το προϊόν συνδυασμού παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με το μεμονωμένο συστατικό;

Στο παρελθόν, έχω γράψει πολλά κομμάτια για συνδυασμούς και τα ερευνητικά μου προγράμματα στους προηγούμενους εργοδότες μου επικεντρώθηκαν σε συνέργειες διαφορετικών πρόσθετων ζωοτροφών. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 1 συν 1 δεν ισούται με 2 στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως το προϊόν Ambitine της PMI, μπορεί να ισούται με 4 ή περισσότερες φορές τη βελτίωση.

3. Χρειάζεστε τα πρόσθετα οφέλη;

Το αναφέρω αυτό καθώς η τελευταία δεκαετία ήταν γεμάτη από έρευνες γύρω από τη βελτίωση του μεταβολισμού του αζώτου, το αντιοξειδωτικό στρες και την υγεία των χοίρων. Έχετε συζητήσει αυτές τις διαφορετικές στρατηγικές ή ακόμα και τις έχετε ερευνήσει στο περιβάλλον σας; Ο διατροφολόγος σας μπορεί να έχει ήδη θέσει τις βάσεις για αυτές τις ευκαιρίες με τα τρέχοντα σκευάσματα σας. Ωστόσο, η ύπαρξη άλλων ευκαιριών σε απρόβλεπτες συνθήκες της αγοράς όπως η σημερινή είναι πάντα απαραίτητη.

Διαφορετικές στρατηγικές

Τελειώνοντας, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω εταιρείες όπως η DPI να συνεχίζουν να καινοτομούν για τον κλάδο της διατροφής των ζώων. Θα καταστεί απαραίτητο να έχουμε διαφορετικές στρατηγικές που βελτιώνουν την απόδοση, την υγεία και το περιβάλλον μας. Παρόμοια με τα βακτήρια και τις ασθένειες που συνεχίζουν να εξελίσσονται για να επιβιώσουν, τα προγράμματα διατροφής των χοίρων πρέπει επίσης να το κάνουν.

Photo by Kenneth Schipper Vera on Unsplash
 
Share this:
Πηγή: