Ημ/νία: 20/06/2022

Αγορά κρέατος Μάιος 2022

Αγορά κρέατος Μάιος 2022

Η CEVA δημοσίευσε πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την αγορά του κρέατος, των σιτηρών και της ενέργειας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, την Βραζιλία και την Κίνα.

Σύμφωνα με τη CEVA, η αβεβαιότητα είναι αυτή που κυριαρχεί στη διεθνή αγορά του χοιρινού. Λόγω της πίεσης στην κερδοφορία, πολλές χώρες βλέπουν την παραγωγή τους να μειώνεται.

Ευρωπαϊκή Ένωση - Από το Πάσχα, η πίεση στην αγορά χοίρων της ΕΕ ήταν τεράστια, με την προσφορά κρέατος πολύ μεγάλη σε σύγκριση με τη συνδυασμένη ζήτηση της Ε.Ε. κατανάλωσης και εξαγωγής, οδηγώντας σε ιδιωτικά με υποστήριξη CE αποθήκευση αποθεμάτων. Τέλος, από τις αρχές Ιουνίου, η αγορά ήταν δείχνοντας κάποια αισιοδοξία, επωφελούμενοι από μια πρώιμη σεζόν της ζήτησης. Οι εξαγόμενοι όγκοι παραμένουν πολύ μέτριοι και οι τιμές ακόμα περισσότερο.

ΗΠΑ - Η παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσει να μειώνεται τους επόμενους μήνες. Η κερδοφορία ήταν θετική κατά μέσο όρο κατά τους πρώτους μήνες του έτους. Το αυξανόμενο κόστος και η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου, η πίεση από την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών, επιδεινώνουν κατάσταση.

Βραζιλία - Οι εξαγωγές της Βραζιλίας προς την Ασία, ιδιαίτερα την Κίνα, επίσης μειώνονται, όπως παρατηρήθηκε νωρίτερα με άλλους προμηθευτές. Οι προσδοκίες παραγωγής έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω λόγω περαιτέρω πιέσεων κερδοφορία. Αυτό θα φανεί στο δεύτερο ημίχρονο του 2022.

Κίνα - Η τιμή των κινεζικών χοίρων αυξάνεται πολύ αργά, αλλά εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής για τη στήριξη του αυξανόμενου κόστους. Επί του παρόντος, οι κτηοτρόφοι δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς κρατική υποστήριξη. Ένα θετικό σήμα μπορεί να προέρχεται από την κατανάλωση, δεδομένου ότι οι περιορισμοί που συνδέονταν με τον κορωνοϊό έχουν χαλαρώσει.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ.Photo by Markus Winkler on Unsplash
 
Share this:
Πηγή: