Ημ/νία: 05/12/2020

ΑΠΧ Γερμανία: Απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε μία μέρα

ΑΠΧ Γερμανία: Απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε μία μέρα

Σε μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις κρουσμάτων ΑΠΧ σε 1 ημέρα στη Γερμανία, οι αρχές στο Βρανδεμβούργο ανέφεραν την ανακάλυψη 55 επιπλέον θετικών σε ΑΠΧ πτωμάτων αγριόχοιρου.
Συνολικά 49 από τις 55 περιπτώσεις βρέθηκαν στο Märkisch-Oderland, το βορειότερο από τις 4 μολυσμένες ζώνες κατά μήκος των συνόρων με την Πολωνία. Μια παρτίδα 40 ζώων βρέθηκε να είναι θετική στο νησί Küstrin-Kietz. ενώ  αργότερα την ίδια ημέρα άλλα 9 πτώματα αναφέρθηκε ότι ήταν θετικά από αυτήν την περιοχή. Σήμερα ακολούθησε 1 ακόμη.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, υπήρχαν ήδη αναφορές για πολλούς νεκρούς αγριόχοιρους που βρέθηκαν στο νησί - οι περισσότεροι από αυτούς είναι χοιρομητέρες με τους απογόνους τους, χωρίς να επιβεβαιωθεί επίσημα τι προκάλεσε το θάνατο των ζώων. Οι δοκιμές στο εργαστήριο αναφοράς της Γερμανίας έδωσαν την απάντηση.

Άλλοι 6 νεκροί αγριόχοιροι θετικοί στην ΑΠΧ βρέθηκαν στην περιοχή Oder-Spree, πιο νότια. Μαζί με 15 αναφερόμενες περιπτώσεις στη Σαξονία (σύμφωνα με το σύστημα TSIS), βρέθηκαν 264 ζώα στις 4 ζώνες στη Γερμανία, στις 4 Δεκεμβρίου.


Καμία αλλαγή στη συνολική εικόνα της ΑΠΧ
Όλα τα ζώα θα απορριφθούν και εφόσον όλα βρέθηκαν σε ήδη αναγνωρισμένες μολυσμένες ζώνες, η ανακάλυψη δεν αλλάζει τίποτα στην υπάρχουσα εικόνα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της 1ης λευκής ζώνης γύρω από την πρώτη μολυσμένη ζώνη. Σε αυτήν τη ζώνη, το κυνήγι θα επιτρέπεται ώστε να διασφαλίζεται ότι ο ιός δεν θα μπορεί να ξεφύγει από την εσωτερική μολυσμένη ζώνη.
Share this:
Πηγή: