Ημ/νία: 10/12/2020

Είναι θέμα χρόνου!

Είναι θέμα χρόνου!

Newsletter από το https://topigsnorsvin.com/

Για πολύ καιρό ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε θετικά νέα για την βιομηχανία μας. 
Τώρα έχουμε πολλά ταυτόχρονα!
To Bέλγιο είναι ξανά μια χώρα χωρίς ΑΠΧ. Μέχρι στιγμής, μόνο η ΕΕ έχει αναγνωρίσει αυτό το καθεστώς, αλλά εφόσον δεν έχει αναφερθεί περίπτωση ΑΠΧ για περισσότερο από ένα χρόνο και υπάρχει τεχνική προϋπόθεση, είναι θέμα χρόνου για το OIE να το αναγνωρίσει επίσης. Με αυτό, η χώρα μπορεί επίσης να ανακτήσει τις άδειες εξαγωγής προς την Ασία. Αυτή θα είναι η δεύτερη επιτυχημένη εκστρατεία απαλλαγής από την ΑΠΧ  μετά τους Τσέχους. 

Η γειτονική Γερμανία παρέχει επίσης καλά νέα. Εάν το κράτος ή η ΕΕ δεν είναι ακόμη σε θέση να βοηθήσουνε τον κλάδο, υπεύθυνοι παίκτες θα το κάνουν! Ο Müller Gruppe είναι το πέμπτο στη λίστα Γερμανικό σφαγείο χοίρων. Μέσω διαδικτυακής συνέντευξης τύπου στην οποία παρευρέθηκαν
εκπρόσωποι χοιροτρόφων στην περιοχή της νότιας Γερμανίας, αλλά και εκπρόσωποι των Edeka, Kaufland και Vion Crailsheim, ανακοινώθηκε ένα πακέτο βοήθειας για τους χοιροτρόφους της περιοχής:

1. 2€ ανά χοιρίδιο μπρόνους για χοιρίδια από την περιοχή

2. διπλασιασμός του μπόνους που καταβάλλεται για υγιή ζώα = 1€ ανά άτομο

3. 2€ ατομικό μπόνους για χοίρους που διατηρούνται σε συνθήκες σύμφωνα με την κατηγορία II του πρότυπου καλής διαβίωσης των ζώων, από την 1η Ιανουαρίου έως την 1η Ιουλίου 2021

Συνολικά 4,5€ ανά άτομο, μικρό ποσό αλλά ενδεικτικό της διάθεσης του σφαγείου για βοήθεια και μάλιστα με ιδιωτικούς πόρους. Ήδη τον Οκτώβριο EDEKA έκανε ανάλογη κίνηση στο περιφερειακό πρόγραμμα του Gutleish, στο οποίο συμμετέχουν κυρίως μικροί κτηνοτρόφοι, το οποίο εγγυάται στο ελάχιστο 1,4€ ανά κιλό στον προμηθευτή έως το τέλος του 2020.

Επιπλέον καλά νεά: Η Ισπανική τιμή χοιριδίου ανεβαίνει ξανά, τρίτη φορά μέσα σε 5 εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.
Share this:
Πηγή: