Ημ/νία: 12/02/2018

Επιτράπηκαν Δανέζικα μεταποιημένα χοιρινά στην κινεζική αγορά

Επιτράπηκαν Δανέζικα μεταποιημένα χοιρινά στην κινεζική αγορά

Η Tulip Food, θυγατρική της Danish Crown (επεξεργασία χοιρινού), έλαβε άδεια εξαγωγής στην Κίνα και συγκεκριμένα για σαλάμι, λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης και κονσερβοποιημένου χοιρινού κρέατος
Στο δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι για σχεδόν 10 χρόνια, η Tulip Food ήταν έτοιμη να εξαγάγει τα προϊόντα της στην Κίνα, αλλά μόνο αυτό τον Φεβρουάριο, τακτοποιήθηκαν  όλες οι λεπτομέρειες.
Λουκάνικα, σαλάμι και κονσερβοποιημένα προϊόντα
Αρχικά, θα είναι δυνατή η εξαγωγή 3 κατηγοριών, γράφει η Danish Crown. Λουκάνικα και σαλάμι / πεπερόνι από το εργοστάσιο Svenstrup και κονσερβοποιημένα προϊόντα από το εργοστάσιο στο Vejle. Όλα μπορούν τώρα να εξαχθούν και να πωληθούν τόσο στον κλάδο λιανικού εμπορίου, όσο και στον τομέα των υπηρεσιών τροφίμων στην Κίνα.
Για τη Danish Crown, η πρόσβαση στην κινεζική αγορά σημαίνει ότι θα είναι πλέον δυνατή η προσέγγιση τόσο στο λιανικό εμπόριο όσο και στους χονδρέμπορους τροφίμων, ακόμη και πριν την ολοκλήρωση του εργοστασίου της εταιρείας κοντά στη Σαγκάη που αναμένεται εντός του 2019.
Όσον αφορά το νωπό χοιρινό κρέας, η Danish Crown ήδη πουλάει μεγάλους όγκους στην Κίνα, υπενθύμισε το πρακτορείο τύπου του Reuters, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 5% των πωλήσεών της. Η Κίνα αγόρασε περίπου 217.000 τόνους κρέατος από την εταιρεία στο οικονομικό έτος 2016/17, αξίας περίπου 403 εκατομμυρίων ευρώ.
Εξαγωγές θερμικώς επεξεργασμένου χοιρινού κρέατος από τη Δανία
Ο Jais Valeur, Διευθύνων Σύμβουλος της Danish Crown δήλωσε: "Κατά τη γνώμη μου, η Danish Crown θα έχει σύντομα μια σχεδόν ιδανική εγκατάσταση στην Κίνα. Οι εκτεταμένες και καθιερωμένες εξαγωγές νωπού χοιρινού κρέατος από τη Δανία θα ενισχυθούν τώρα από θερμικά επεξεργασμένα προϊόντα όπως λουκάνικα και κονσερβοποιημένα προϊόντα. Αυτό σύντομα θα συμπληρωθεί με τοπική παραγωγή βασισμένη σε δανέζικες πρώτες ύλες, η οποία θα μας βάλει σε μια εξαιρετικά ισχυρή θέση, αφού μέσα σε λίγα χρόνια έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες αγορές της Danish Crown».
Μιλώντας για μια σημαντική εξέλιξη για τις εξαγωγές τροφίμων της Δανίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Tulip Food, Kasper Lenbroch, δήλωσε ότι αναμένει το 1ο κοντέινερ να αποσταλεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Πρόσθεσε, "Μόνο για τα λουκάνικα και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα βλέπουμε δυνητικές εξαγωγές από τη Δανία ύψους 250 εκατ. DKK (33,6 εκατ. Ευρώ) ετησίως. Θα χρειαστούν λίγα χρόνια για να οικοδομηθεί σε αυτό το επίπεδο, αλλά το χοιρινό της Δανίας ήδη απολαμβάνει ισχυρή θέση στην Κίνα, οπότε δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει με Κινέζους συνεργάτες διανομής, είπε."
Στρατηγική για την εστίαση στο χοιρινό κρέας στην Κίνα
 Η πρόσβαση στην κινεζική αγορά συνδέεται άρρηκτα με τη στρατηγική της Tulip και της Danish Crown, η οποία εκτός από την εστίαση στις εγχώριες αγορές της Βόρειας Ευρώπης περιλαμβάνει σχέδια ανάπτυξης στην Ασία με δικό μας εργοστάσιο στην Κίνα καθώς και διάφορες παγκόσμιες πρωτοβουλίες που αφορούν, παραδείγματος χάριν, κονσερβοποιημένα προϊόντα και πεπερόνι.
Η Tulip Food διαθέτει κλασσικό πάγκο χοτ-ντογκ στη πρεσβεία της Δανίας στο Πεκίνο και ένα γραφείο στην Κίνα. Επιπλέον, η εταιρεία δίνει το παρόν επί σειρά ετών σε σημαντικές κινεζικές εκθέσεις τροφίμων, έτσι ώστε τόσο οι διανομείς όσο και οι πελάτες να γνωρίζουν τα δανέζικα προϊόντα κρέατος.
Share this:
Πηγή: