Ημ/νία: 21/11/2018

Γερμανική χοιροτροφία: Κάνει μικρή βουτιά ή θα βουλιάξει;

Γερμανική χοιροτροφία: Κάνει μικρή βουτιά ή θα βουλιάξει;

Η Γερμανία, σπίτι της EuroTier και χώρα με έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς χοίρων στην Ευρώπη, είδε πρόσφατα τον όγκο της παραγωγής καθώς και τις εξαγωγές της να μειώνονται. Εάν οι εξελίξεις αυτές αποδειχθούν η αρχή μιας μακροπρόθεσμης διαδικασίας, οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η βιομηχανία χοιροτροφίας της Γερμανίας έχει αυξηθεί με αξιοσημείωτο ρυθμό. Ωστόσο, τα τελευταία 2 χρόνια, η ανάπτυξη όχι μόνο σταμάτησε, αλλά μάλιστα εισήλθε σε φάση μείωσης. Η μείωση της εγχώριας ζήτησης και οι αλλαγές στις εξωτερικές συναλλαγές είναι οι πρώτοι δείκτες μιας νέας φάσης.
 
Έχουν προκύψει νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Εξακολουθεί να είναι ένα ανοιχτό ερώτημα πώς η βιομηχανία - από την πρωτογενή παραγωγή μέσω της σφαγής μέχρι την περαιτέρω επεξεργασία - θα χειριστεί την αυξανόμενη κοινωνική αντίθεση ενάντια στην εντατική κτηνοτροφία, την αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία και τις απαιτήσεις καλής διαβίωσης των ζώων. Σε αυτό το άρθρο, η δυναμική της παραγωγής και του εμπορίου χοιρινού κρέατος θα τεκμηριωθεί για την περίοδο από το 2012 έως το 2017 και θα παρουσιαστεί μια προοπτική για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το άρθρο πατώντας εδώ.
Share this:
Πηγή: