Ημ/νία: 03/06/2022

Η επιδημία ΑΠΧ θα κηρυχθεί κρατική καταστροφή στο Μιζοράμ της Ινδίας

Η επιδημία ΑΠΧ θα κηρυχθεί κρατική καταστροφή στο Μιζοράμ της Ινδίας

Υπουργός της κυβέρνησης του Μιζοράμ, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ινδία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι το ξέσπασμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) στην πολιτεία θα χαρακτηριστεί σύντομα «κρατική καταστροφή».

Ο Δρ K Beichhua, ο πολιτειακός υπουργός κτηνοτροφίας και κτηνιατρικής, είπε ότι ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας, Zoramthanga, έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του να κηρύξει το ξέσπασμα ως καταστροφή. Ο Δρ Beichhua είπε επίσης ότι σύντομα θα δημοσιευτεί μια ειδοποίηση που θα δηλώνει το ξέσπασμα της ΑΠΧ.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τμήμα κτηνοτροφίας και κτηνιατρικής, στις 25 Μαΐου, ανέφεραν ότι ο πληθυσμός των χοίρων έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 37.000 από τον Μάρτιο του περασμένου έτους λόγω της επιδημίας. Ενώ τουλάχιστον 13.918 χοίροι χρειάστηκε να θανατωθούν κατά την ίδια περίοδο, για να αποτραπεί οποιαδήποτε περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Επομένως, η συνολική απώλεια χοίρων του κράτους ανέρχεται σε πάνω από 50.000, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές απώλειες για τους χοιροτρόφους και τους παραγωγούς. Ωστόσο, ο Δρ Beichhua είπε ότι η πολιτειακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει κεφάλαια για να αποζημιώσει τους αγρότες για τους χοίρους που θανατώθηκαν και ότι η περαιτέρω βοήθεια θα αποδεσμευτεί σύντομα.

Μέχρι στιγμής, η ΑΠΧ έχει επηρεάσει περισσότερα από 50 χωριά σε επτά περιοχές του Mizoram.


Photo by Suzanne Tucker on Unsplash
Share this:
Πηγή: