Ημ/νία: 13/01/2020

Η Γερμανία προετοιμάζεται για εισβολή της ΑΠΧ

Η Γερμανία προετοιμάζεται για εισβολή της ΑΠΧ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE) προειδοποιεί ότι ο ιός της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) στην Πολωνία πλησιάζει τα γερμανικά σύνορα, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιομηχανία χοιρινού κρέατος ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην ΕΕ.
Πρόσφατα επιβεβαιώθηκαν κρούσματα ASF σε αγριόχοιρους στην Πολωνία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα και η Γερμανία έχει ήδη επιταχύνει τα μέτρα πρόληψης της νόσου κατασκευάζοντας φράκτες κατά μήκος των συνόρων και χαλαρώνοντας τους κανονισμούς κυνηγιού για αγριόχοιρους σε ορισμένες επαρχίες της.
Ειδικοί προειδοποιούν ότι μια ενδεχόμενη εκδήλωση ASF στη Γερμανία θα έχει έντονο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία χοιρινού κρέατος. "Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εξάπλωση της ΑΠΧ στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία. Εάν εμφανιχτεί κρούσμα ΑΠΧ στην Γερμανία, η Κίνα πιθανότατα θα συνεχίσει να αγοράζει χοιρινό κρέας από τη Γερμανία αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Αυτό θα έχει αντίκυπο στο σύνολό της αγοράς χοιρινού», σχολίασε ο Philippe Malletroit, Διευθυντής της Genesus για τη Γαλλία.
Σε σύγκριση με τις ΗΠΑ ή την Κίνα, η Γερμανία έχει μικρότερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά χοιρινού κρέατος. Ωστόσο, το 2017, η χώρα αντιπροσώπευε το 15% των εξαγωγών χοιρινού κρέατος παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή, η ασθένεια επηρεάζει ήδη 13 χώρες στην Ευρώπη.
 
Share this:
Πηγή: