Ημ/νία: 22/01/2020

Η Κίνα προωθεί την ανάκαμψη της παραγωγής χοίρων

Η Κίνα προωθεί την ανάκαμψη της παραγωγής χοίρων

Ο υπουργός Γεωργίας της Κίνας ελπίζει να επιτύχει το στόχο της ανάκαμψης της παραγωγής χοίρων για το τρέχον έτος και έστειλε ένα μήνυμα στα αρμόδια τμήματα για να αποτρέψει την επανεμφάνιση των κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
Σε δήλωσή του στον ιστότοπο του υπουργείου, ο Han Changfu, υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι τα μέτρα βιοασφάλειας που εγκρίθηκαν το 2019 ήταν αποτελεσματικά και παρότρυνε τις αρχές να ενισχύσουν τους επιτόπιους ελέγχους των δεδομένων για την παραγωγή χοίρων και να βεβαιωθούν ότι τα στοιχεία είναι αξιόπιστα, ενημερώνει το Reuters.
Από το Δεκέμβριο του 2019, απελευθερώθηκαν από κρατικά αποθέματα 200.000 τόνοι κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος για να αντισταθμίσουν την έλλειψη εφοδιασμού στην αγορά.
Πέρυσι, η Κίνα κατέγραψε τη χαμηλότερη παραγωγή χοιρινού κρέατος από το 2003, 42,55 εκατομμύρια τόνους (μείωση κατά 21,3% από το 2018), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων έχει μειώσει τον πληθυσμό χοιριδίων στη χώρα κατά περισσότερο από 40%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αν και υπάρχουν φωνές στον κλάδο που ισχυρίζονται ότι η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Photo by Christina Warner on Unsplash
Share this:
Πηγή: