Ημ/νία: 16/07/2021

Η Κίνα χαλαρώνει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για να βοηθήσει στην αύξηση του πληθυσμού των χοίρων

Η Κίνα χαλαρώνει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για να βοηθήσει στην αύξηση του πληθυσμού των χοίρων

Η Κίνα δεν θα απαιτεί πλέον από τις μικρές χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις να λάβουν περιβαλλοντική έγκριση από την κυβέρνηση πριν την έναρξη εκτροφής χοίρων, καθώς η χώρα επιδιώκει να «ανοικοδομήσει» το κοπάδι των χοίρων μετά από το καταστροφικό ξέσπασμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) που μείωσε δραματικά το ζωικό κεφάλαιο της χώρας, δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters, η κίνηση θα μειώσει το κόστος και τη γραφειοκρατία για τους μικρούς αγρότες και έρχεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να δόσει κίνητρα για την παραγωγή χοίρων.

«Για έργα αναπαραγωγής χοίρων με ετήσια παραγωγή μικρότερη από 5.000 χοίρους, το έντυπο καταχώρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα υποβληθεί διαδικτυακά, χωρίς να απαιτείται έγκριση εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Γεωργίας.

Το υπουργείο Γεωργίας προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της παραγωγής χοίρων της Κίνας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αβεβαιότητες και ότι ο κίνδυνος από την εκδήλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων παραμένει «σχετικά μεγάλος», γεγονός που έχει αναγκάσει τους μικρούς αγρότες να διστάζουν την έναρξη νέας εκτροφής. 


Photo by Lauren McConachie on Unsplash
Share this:
Πηγή: