Ημ/νία: 03/12/2018

Κρίσιμα θέματα της χοιροτροφίας τέθηκαν στον υπουργό στην συνάντηση με την Νέα Ομοσπονδία

Κρίσιμα θέματα της χοιροτροφίας τέθηκαν στον υπουργό στην συνάντηση με την Νέα Ομοσπονδία

        Συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη είχε αντιπροσωπεία της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος την Πέμπτη 29/11/18 στο υπουργείο. Μαζί με τον υπουργό στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι σύμβουλοί του κ. Άρης Κουκουράνος και ο κ. Φάνης Γεωργόπουλος. Από την Ομοσπονδία συμμετείχαν ο πρόεδρος Μπούρας Ιωάννης (Λάρισα), ο αντιπρόεδρος Στραβογιάννης Δημήτρης (Κατερίνη), ο γραμματέας Πλατής Απόστολος (Ξάνθη), και τα μέλη Ζαφείρης Δημήτριος (Καρδίτσα),
Κελαϊδίτης Γεώργιος (Χαλκίδα), Χήτας Ευάγγελος (Αρτα), Χρίστου Γεώργιος Στεργίου Σίμος (Αγρίνιο), Τσικάκης Λάμπρος (Σπάρτη), Παρράς Δημήτριος (Κόρινθος).
     
       Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η Αφρικανική Πανώλη, η πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων και η εφαρμογή του μέτρου της αναγραφής της προέλευσης στην ταμειακή μηχανή, θέματα περιβαλλοντικά, επενδυτικά, καθώς επίσης και θέματα χρηματοοικονομικά που απασχολούν τον κλάδο. Τέλος κατατέθηκε στον υπουργό η άποψη της ομοσπονδίας για την πιστοποίηση του γύρου  και κατατέθηκε πρόταση της Ομοσπονδίας για συνεργασία με πανεπιστήμια για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Ελληνικού χοιρινού έναντι των εισαγόμενων.

      Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία συμμετείχε σε σύσκεψη με τον διευθυντή της κτηνιατρικής του υπουργείου κ.Θωμά Αλεξανδρόπουλο για την αφρικανική πανώλη, και την κα Μαρίνου Κατερίνα για θέματα ευζωίας.
Share this:
Πηγή: