Ημ/νία: 28/09/2018

Μέχρι 12 Δεκεμβρίου οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν επαγγελματικούς λογαριασμούς

Μέχρι 12 Δεκεμβρίου οι κτηνοτρόφοι πρέπει να έχουν επαγγελματικούς λογαριασμούς

Το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι της χώρας να δημιουργήσουν «επαγγελματικούς λογαριασμούς, στους οποίους οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Στον επαγγελματικό λογαριασμό τους θα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής με κάρτα (POS), μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Το ίδιο ισχύει και για χιλιάδες ακόμη επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες (λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών κ.α.) οι οποίοι αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα» που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1445/ 27.4.2017).

Επίσης με την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3965/ 12.9.2018) όλοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τον Επαγγελματικό Λογαριασμό τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ώστε οι μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες θα αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των συναλλαγών τους.

Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο που φτάνει μέχρι και 1.000 ευρώ. Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Διαβάστε το ΦΕΚ για τη Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα

Διαβάστε την τροποποίηση του ΦΕΚ για τη δήλωση λογαριασμών στην ΑΑΔΕ
Share this:
Πηγή: