Ημ/νία: 05/11/2018

Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία

Νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία

Ενημέρωση για την επιβεβαίωση νέας εστίας Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία απέστειλε η Διεύθυνση Υγείας των ζώων της Γενικής διεύθυνσης κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.
Συγκεκριμένα η ενημέρωση αναφέρει:
 Σε συνέχεια των ενημερωτικών εγγράφων μας για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) και μετά την ενημέρωση που λάβαμε στις 01.11.2018 μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος ειδοποίησης εστιών (ADNS) σας ενημερώνουμε ότι εντοπίστηκε νέα εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία. Αφορά 4 θηρευμένους αγριόχοιρους στην περιοχή Καβάρνα της Βουλγαρίας. Από τα δείγματα που λήφθηκαν και στάλθηκαν στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για την Κλασσική και Αφρικανική Πανώλη της Βουλγαρίας, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της Αφρικανικής Πανώλους, στις 31 Οκτωβρίου 2018.
Υπενθυμίζουμε τη σημασία της λήψης μέτρων βιοασφάλειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (χοιροτρόφους, κατόχους οικόσιτων χοίρων, κυνηγούς, μεταφορείς χοίρων, σφαγεία κα) και της επαγρύπνησης για τη νόσο, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στις προγενέστερες εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας.
Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση.

Δείτε την ενημέρωση εδώ.
Share this:
Πηγή: