Ημ/νία: 21/08/2019

Συνάντηση της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή

Συνάντηση της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή

Η πρόληψη για την αποφυγή μετάδοσης της αφρικανικής πανώλους των χοίρων στη χώρα μας, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης των συναντήσεων που έγιναν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ της υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή και εκπροσώπων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος στις 31/7/2019. 
Με δεδομένο ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νόσου στη Βουλγαρία, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε ότι η θωράκιση της ελληνικής κτηνοτροφίας από τη ζωονόσο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου.
Από πλευράς των κτηνιατρικών υπηρεσιών όπως πρόσθεσε έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποτροπή της νόσου στη χώρα μας. 
Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των κυνηγών και των χοιροτρόφων διαβεβαίωσαν την υφυπουργό ότι θα συνδράμουν στις προσπάθειες πρόληψης και θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία τόσο με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όσο και με τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων έθιξαν το θέμα της πάταξης των παράνομων ελληνοποιήσεων καθώς και στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων του κλάδου.
Αναφερόμενη σε αυτά τα θέματα, η κ. Αραμπατζή εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων, την ανάταξη του τομέα της κτηνοτροφίας και του σημαντικού, για την εθνική οικονομία, κλάδου της χοιροτροφίας.
*Πηγή φωτ. ΥΠΑΑΤ
Share this:
Πηγή: