Ημ/νία: 01/04/2022

Τεράστια ανάπτυξη προβλέπεται στην αγορά επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος

Τεράστια ανάπτυξη προβλέπεται στην αγορά επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά 159,98 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2026, σύμφωνα με έκθεση αγοράς της Technavio (https://www.technavio.com/).

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά 159,98 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μεταξύ 2021 και 2026, σημειώνοντας πρόοδο σε CAGR 5,95% κατά την περίοδο πρόβλεψης. "Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση για "βολικά" φαγητά, καθώς μαγειρεύονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν άμεσα. Η ζήτηση για τέτοια τρόφιμα έχει αυξηθεί με την αλλαγή του τρόπου ζωής των καταναλωτών. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των "βολικών" φαγητών έχει ενθαρρύνει τους πωλητές στη βιομηχανία επεξεργασμένου κρέατος στην προώθηση προϊόντων όπως έτοιμες μπουκιές, φρέσκα λουκάνικα, χοτ ντογκ, ποικιλίες, σάντουιτς και σαλάμια. Οι πωλητές εστιάζουν επίσης στη διάθεση των προϊόντων τους σε διάφορες μορφές, όπως παγωμένα, κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα. Επιπλέον, ορισμένοι πωλητές επιλέγουν κοινοπραξίες και συνεργασίες με τοπικούς κατασκευαστές, διανομείς κόκκινου κρέατος, και παρόχους τεχνολογίας με στόχο να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων τους. Πολλοί τέτοιοι παράγοντες επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος», αναφέρεται στην έκθεση που εξέδωσε η Technavio.

Ανά προϊόν, το τμήμα του επεξεργασμένου χοιρινού κρέατος αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Η αύξηση του αριθμού των νέων προϊόντων που κυκλοφορούν είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθοδηγούν την ανάπτυξη του τμήματος. Επιπλέον, η παγκόσμια αύξηση της παραγωγής, των εξαγωγών και της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος θα οδηγήσει επίσης στην ανάπτυξη του τμήματος κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Ομοίως, η αγορά θα παρουσιάσει μέγιστη σταδιακή ανάπτυξη στην περιοχή APAC (Asia Pacific region) κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η περιοχή καταλαμβάνει το 30% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. Η αυξημένη ζήτηση για επεξεργασμένο κόκκινο κρέας σε χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, η Αυστραλία και οι Φιλιππίνες έχουν οδηγήσει την ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς. Επιπλέον, ο αυξανόμενος αριθμός οργανωμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης που προσφέρουν επεξεργασμένο κόκκινο κρέας συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη της αγοράς επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος στην APAC.


 
Share this:
Πηγή: