Ημ/νία: 20/05/2022

Τέσσερα είδη καινοτομίας

Τέσσερα είδη καινοτομίας

Η καινοτομία φαίνεται να είναι το κύριο ενδιαφέρον στον κλάδο αυτή την εποχή. Η καινοτομία έχει σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον της παραγωγής πρωτεϊνών. Ωστόσο, είναι δύσκολο να προωθηθεί ο κύκλος της καινοτομίας λόγω των περιορισμών της βιολογικής παραγωγής και της απρόβλεπτης συμπεριφοράς της.

Ο εξάμηνος οικονομικός κύκλος από τον  απογαλακτισμό έως την πώληση και οι απρόβλεπτες μεταβλητές μιας βιολογικής μηχανής προσθέτουν πολυπλοκότητα στη διαδικασία απόδοσης αξίας. Πολλοί έχουν βιώσει την οργή μιας διακοπής λόγω PRRS (porcine reproductive and respiratory syndrome) στα μέσα του χειμώνα. Δεν υπάρχει εφαρμογή ή τεχνολογία για να το αποτρέψει αυτό.

Υπάρχουν τέσσερις συγκεκριμένοι τύποι καινοτομίας που δίνουν το πλαίσιο για την κατανόηση του τρόπου εφαρμογής μιας τεχνολογίας. Η κατανόηση των τεσσάρων τύπων βοηθά ένα άτομο ή μια επιχείρηση να γνωρίζει πώς να ιεραρχεί, να αξιολογεί και να εκτελεί μια συγκεκριμένη καινοτομία με σιγουριά. Ο ορισμός αυτών των τεσσάρων τύπων δίνει επίσης το πλαίσιο για την αξιολόγηση της σχέσης του παραγωγού με τις υπάρχουσες εταιρείες με τρόπο ώστε να μετρηθεί η εφαρμογή καινοτομίας αυτής της εταιρείας.

Η κατανόηση των τεσσάρων τύπων ρίχνει λίγο φως στο γεγονός ότι η καινοτομία αποτελεί μέρος της εξέλιξης της παραγωγής χοίρων εδώ και δεκαετίες.

Εδώ είναι οι τέσσερις τύποι καινοτομίας.

1.    Διασπαστική καινοτομία - Αυτή είναι η καινοτομία για την οποία μιλούν όλοι επειδή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Οι ιστορίες των ιδρυτών που εγκατέλειψαν το κολέγιο και «τα κατάφεραν» όπως το Facebook, το Uber και το Twitter. Γρήγορη ανάπτυξη, γρήγορες κινήσεις και δημιουργία περιουσιών πολλών εκατομυρίων. Αυτές οι εταιρείες παρέχουν αποτελέσματα υψηλού αντίκτυπου που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα για πάντα. Εστιάζουν σε παραγνωρισμένα τμήματα της επιχείρησης και βρίσκουν πιο προσιτές και αποτελεσματικές λύσεις για την επίλυση προβλημάτων.

2.    Σταδιακή Καινοτομία - Η βιομηχανία χοιρινού κρέατος ασκεί σταδιακή καινοτομία εδώ και δεκαετίες. Αυτή η καινοτομία έφερε τους χοίρους σε εσωτερικούς χώρους. Δημιούργησε γενετικές στρατηγικές που αξιοποίησαν το γενετικό δυναμικό και τη σταδιακή βελτίωση κατά το πέρασμα δεκαετιών. Βοήθησε τους παραγωγούς να μειώσουν τη στασιμότητα και επέτρεψε αυξημένα περιθώρια κέρδους μέσω αργών και σταθερών σταδιακών αυξήσεων στην αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα.

3.    Διαρκής Καινοτομία - Η διατήρηση της καινοτομίας χρησιμοποιείται καλύτερα για την προστασία της θέσης της εταιρείας στην αγορά. Η διατήρηση της καινοτομίας παίρνει τα σωρευτικά αποτελέσματα της σταδιακής καινοτομίας και επικεντρώνεται σε νέα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το προϊόν από τους ανταγωνιστές. Αυτό είναι εμφανές στις εμπορεικές εταιρείες που βρίσκουν ευκαιρία να διαφοροποιήσουν ένα ώριμο προϊόν. Υπήρξε μια πληθώρα καινοτομιών για T-Shirt και φορέματα με εταιρείες όπως το Untuck It.

4.    Ριζοσπαστική καινοτομία - Η ριζοσπαστική καινοτομία συνήθως δημιουργεί κάτι που αλλάζει εντελώς τη βιομηχανία. Αυτή η καινοτομία αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αλληλεπιδρά με την αγορά. Οι οργανωτικές συμπεριφορές και η δημιουργική έκφραση της εταιρείας τροφοδοτούν τις νέες ιδέες για εμπορευματοποίηση. Αυτοί οι πρωτοπόροι αντιμετωπίζονται συχνά με σκεπτικισμό μέχρι να ριζώσει η καινοτομία στην αγορά. Μόλις προσαρμοστεί, λαμβάνει χώρα εκθετική ανάπτυξη. Παραδείγματα θα ήταν πράγματα όπως αυτοκίνητα, αεροπλάνα και υπολογιστές.

Ολιστική προσέγγιση

Καθένας από αυτούς τους τέσσερις τύπους έχει χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις σε όλη την ιστορία για να μας προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που απολαμβάνουμε σήμερα. Η κατανόηση αυτού, καθώς αφορά τόσο τους καινοτόμους όσο και τους πελάτες είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της αξίας της καινοτομίας. Η αγνόησή τους μπορεί να προκαλέσει μεγάλο μειονέκτημα στην αγορά.

Η καινοτομία που εφαρμόζεται σωστά μπορεί να διασφαλίσει ότι μια εταιρεία θα διατηρήσει την αξία των παλαιών προϊόντων. Η δημιουργία μιας κουλτούρας καινοτομίας επιτρέπει στα κληρονομικά προϊόντα να λειτουργούν ως γονιμοποίηση για να πραγματοποιηθούν ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές καινοτομίες. Αυτό παρέχει την ευκαιρία στον παραγωγό να αξιολογήσει σταδιακά και να συνεργαστεί με εταιρείες για λύσεις.

Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες έχει αξία και ένα σύστημα που συνδυάζει και τις τέσσερις δημιουργεί ισχυρή και αποτελεσματική καινοτομία ενώ αποκαλύπτει τυφλά σημεία σε πιθανές αλλαγές στην αγορά ή στους καταναλωτές.

Χωρίς σταδιακή καινοτομία, τα προϊόντα στα οποία βασιζόμαστε μπορεί να μας αφήσουν ευάλωτους στην αγορά επειδή υστερούμε. Εάν απουσιάζουν ριζοσπαστικές ή ανατρεπτικές καινοτομίες, μια εταιρεία χάνει την ευκαιρία να προσφέρει αξία και καθίσταται άσχετη. Ένας συνδυασμός και των τεσσάρων δημιουργεί μια βιώσιμη και πολύτιμη λύση τόσο για την παρούσα όσο και για τη μελλοντική επιτυχία.
Photo by Marten Bjork on Unsplash
 
Share this:
Πηγή: