Ημ/νία: 28/02/2018

Θεαματική ανάπτυξη σημειώνει το εμπόριο μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας

Θεαματική ανάπτυξη σημειώνει το εμπόριο μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας

Με αφορμή το «Polish Commerce Day» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο Μέγαρο, Ρηγίλλης 1 ) το Τμήμα Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθηνά παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την πορεία του Εμπορίου μεταξύ Ελλάδος και Πολωνίας.

Την ομιλία άνοιξε καλωσορίζοντας τους Επισκέπτες ο Διευθυντής του Τμήματος κ. MIROSLAW GOIDZ ο οποίος παρουσίασε τους τομείς δράσης του τμήματος και της ομολογουμένως θεαματικής ανάπτυξης εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε στο διάστημα αυτό των 5 ετών οι εμπορικές συναλλαγές Πολωνίας και Ελλάδος ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ κατά 100%.

Το 2017 ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών ανήλθε σχεδόν στα 1,3 δις ευρώ και οι εξαγωγές της Ελλάδος προς την Πολωνία αυξήθηκαν κατά 70% ενώ της Πολωνίας κατά 120%.

150 εμπορικές αποστολές

Τόνισε ότι έχουν οργανωθεί 150 εμπορικές αποστολές με αποτέλεσμα περισσότερες από 2 χιλιάδες εταιρείες τόσο Πολωνικές όσο και Ελληνικές να έχουν ξεκινήσει συνεργασίες.

Στην συνέχεια παρουσίασαν σχετικά στοιχεία αρμόδιοι υπεύθυνοι του τμήματος και συγκεκριμένα η κ. MAJA BETNAROWICZ που παρουσίασε τις στήριξη που προσφέρει η Κρατική Τραπέζια Αναπτύξεις  BGK της Πολωνίας  μέσω χρηματοδότησης σε ξένους αγοραστές πολωνικών αγαθών και υπηρεσιών (ιδιωτικές και δημόσιες οντότητες), καθώς και πολωνικές επιχειρήσεις που υλοποιούν ξένες επενδύσεις (στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος - Οικονομική Υποστήριξη Εξαγωγών).

Ο ειδικός στα τεχνικά θέματα και προώθηση επενδύσεων, κ. ANDRZEJ SZOSTEK, παρουσίασε με την σειρά του την οικονομική στήριξη σε πολωνικές εταιρείες στο πλαίσιο της εξαγωγής και επέκτασης σε ξένες αγορές.

Την παρουσίαση έκλεισε η κ. KRYSTYNA TSIURAKI που είναι  Αντιπρόεδρος του Πολωνικού - Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού  Επιμελητηρίου απευθύνοντας χαιρετισμό με την υπόσχεση δυναμική συνέχειας και ενίσχυση της εξωστρέφειας των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών,

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης μετά το τέλος της παρουσίασης απόλαυσαν Πολωνικές Γευστικές Λιχουδιές. Είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την υψηλή ποιότητα, τις διάφορες ποικιλίες  αλλαντικών και το μοναδικό άρωμά τους και τη γεύση τους.

Φωτογραφία: Μαρζένα Μαυρίδη
Share this:
Πηγή: