Ημ/νία: 15/04/2022

Το USDA προβλέπει πτώση στο παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος

Το USDA προβλέπει πτώση στο παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος

Το USDA (U.S. Department of Agriculture) προβλέπει πτώση στο παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος

Το USDA δημοσίευσε τις πιο πρόσφατες παγκόσμιες προβλέψεις του για το χοιρινό κρέας, προβλέποντας ότι το 2022 οι εισαγωγές χοιρινού κρέατος στην Κίνα πρόκειται να μειωθούν σχεδόν κατά ένα πέμπτο έτος σε έτος.

Αυτή η πτώση είναι πιθανό να υπεραντιστάθμισε την ανάκαμψη της ζήτησης μετά την COVID-19 μεταξύ άλλων μεγάλων χωρών εισαγωγής, λέει η AHDB.

Οι εξαγωγείς στην ΕΕ αναμένεται να δουν μεγαλύτερη ζήτηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εισαγωγές αναμένεται να αυξηθούν κατά 7% το 2022.

Η ΕΕ πρόκειται επίσης να ενισχύσει τις αποστολές προς την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία, χώρες στις οποίες οι εξαγωγές της ΕΕ έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι πωλήσεις έχουν επικεντρωθεί στην Κίνα

Η παγκόσμια παραγωγή χοιρινού κρέατος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3% το 2022, λόγω της υψηλότερης παραγωγής στην Κίνα. Η παγκόσμια έκθεση προβλέψεων αναφέρει ότι τα υψηλά αποθέματα χοίρων θα αυξήσουν την προσφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά ότι η χαμηλή κερδοφορία των παραγωγών θα περιορίσει την ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο.

Συνολικά, η κινεζική παραγωγή χοιρινού κρέατος προβλέπεται να είναι 51 εκατομμύρια τόνοι το 2022, 7% υψηλότερη από το 2021, αντισταθμίζοντας τις πιο περιορισμένες προμήθειες στην ΕΕ, όπου ο πληθυσμός αναπαραγωγής έχει συρρικνωθεί.

Συνολικά, το παγκόσμιο εμπόριο χοιρινού κρέατος αναμένεται να μειωθεί κατά 4% σε 11,7 εκατομμύρια τόνους το 2022, καθώς η συρρίκνωση των εισαγωγών από την Κίνα και τις Φιλιππίνες θα αντισταθμίσει την ανάπτυξη αλλού, με τις κινεζικές εισαγωγές να αναμένεται να μειωθούν κατά 19% και τις Φιλιππίνες κατά 18% σε ετήσια βάση -έτος.Photo by Dylan Calluy on Unsplash
 
Share this:
Πηγή: