Ημ/νία: 22/04/2015

Χοιρινό θρεπτικό σαν... ψάρι

Χοιρινό θρεπτικό σαν... ψάρι

«Χοιρινό πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα». Η παραπάνω ταμπέλα είναι τοποθετημένη δίπλα στο προϊόν στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Δεν πρόκειται, όμως, για τυπογραφικό λάθος των υπευθύνων του καταστήματος που μπέρδεψαν τον σολομό - ψάρι πλούσιο σε Ω3 - με το χοιρινό. Είναι κρέας που περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα. Κι αυτό διότι τα χοιρινά τρέφονταν με ζωοτροφές πλούσιες σε Ω3.

Το χοιρινό με τη διατροφική αξία... σολομού δεν είναι η μοναδική περίπτωση «έξυπνης τροφής» που μπορεί να βρει ένας καταναλωτής στα ράφια των καταστημάτων. Τα «λειτουργικά τρόφιμα» - όπως είναι η επιστημονική ορολογία για τα τρόφιμα στα οποία έχει γίνει προσθήκη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων ουσιών - έχουν πάρει διαστάσεις διατροφικής μανίας. Ενδεικτικό είναι ότι στα ψυγεία των καταστημάτων οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ακόμα και χυμό πορτοκαλιού που είναι εμπλουτισμένος με Ω3 λιπαρά οξέα.

Όπως λένε οι ειδικοί, η εξάπλωσή τους οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές απομακρύνονται συνεχώς από την παραδοσιακή διατροφή. Συνεπώς, οι εταιρείες τροφίμων έρχονται να καλύψουν τις νέες διατροφικές ανάγκες των πολιτών.
Share this:
Πηγή: